16 March 2023
Waarom zitelementen, hockers en poefen de perfecte finishing touch zijn voor jouw huis
zitelementen, hockers en poefen in vele vormen, kleuren en materialen

Zitelementen, hockers en poefen: je vindt ze in alle vormen, maten en kleuren waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn. Het is de perfecte finishing touch voor jouw interieur, want behalve stijlvol en uniek zijn deze meubelen ook erg praktisch. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de zitelementen, hockers en poefen en vertellen we je hoe je ze het mooist een plekje kan geven in jouw huis.

Poefen in organische vormen

De organische vorm is een interieurtrend die het team van 4x6 met open armen ontvangt. De interieurstijl bevat lijnen die geïnspireerd zijn uit de natuur en brengt positieve gevoelens en een uitnodigende sfeer naar boven. De organische trend is de perfecte manier om balans te brengen in rechte lijnen en moderne vormen die je al in huis hebt. Zo kan je een poef toevoegen in een organische vorm. Wanneer je zitbank, vloerkleed of salontafel rechthoekig is, voeg je op deze manier een speelse touch toe aan het geheel. Bovendien heb je nu extra zitruimte voor je visite of een heerlijke voetensteun tijdens een avondje bankhangen.

Poefen van 4x6 sofa

De poef is een geweldige aanvulling op ieders interieur vanwege functionaliteit, comfort en de stijlvolle uitstraling. Daarom zijn wij van 4x6 sofa ook erg blij dat we nieuwe poefen hebben toegevoegd aan de collectie. In 3 verschillende exemplaren en 24 kleuren zijn de mogelijkheden om te combineren met je zitbank eindeloos. Wees vooral niet bang om te gaan voor een kleur die afwijkt, zo wordt je poef een echte eyecatcher. De kleur #19 roze velours dient daar perfect voor, bold statements zijn immers de interieurtrend van 2023. Maar ook het natuurlijke kleurpalet is here to stay. Kijk bijvoorbeeld naar onze natuurlijke tint stoffen #10 teddy ecru of #15 ivoor wit uni. Onze poef in organische vorm wordt al ontzettend goed ontvangen. Ben je nou minder fan van de organische trend, maar alsnog behoefte aan die extra touch in huis? Twee exemplaren van onze poefen komen in een ronde vorm in twee verschillende hoogtes.

 

Een hocker bij je modulaire bank

Maar wat is dan het verschil tussen een poef en hocker? Op het eerste gezicht lijken deze twee ook erg op elkaar, maar de hocker wordt gezien als een verlenging van je zitbank. Wanneer je kiest voor een hocker in dezelfde stijl als je zitbank creëer je een samenhangend geheel in je woonkamer. De hocker wordt veelal gebruikt als voetensteun of extra zitruimte als je gasten over de vloer hebt. Wanneer je de hocker combineert met een marmeren dienblad en woondecoratie heb je er een prachtige nieuwe bijzettafel bij. 

Een olijfgroene velours modulaire bank. Een zitelement wordt gebruikt als extra bijzettafel.

Onze modulaire bank X3 heeft bijpassende hockers in verschillende vormen met de kenmerkende zwarte metalen poten. Deze poten zorgen voor een luchtig gevoel wat ideaal is als je houdt van een mooie, open ruimte. De hocker rechthoek X3 en hocker vierkant X3 zijn naast extra voetruimte of losse zitplaats ook geschikt om te plaatsen als verbindend element van je modulaire bank. Zo maak je van een bestaande module je eigen unieke bank en stel je zelf een zithoek samen in de exacte vorm die je wilt.  Voor een verrassend contrast in je modulaire bank is het mogelijk de hocker in andere kleuren en materialen te bestellen. Sinds kort hebben we voor de X3 ook een nieuwe, ronde hocker. Met een doorsnede van 73 cm geeft de hocker veel mogelijkheden zoals het plaatsen van je benen of extra zitelement.  

Onze populaire modulaire bank X6 komt met hockers in verrassende vormen. Zo worden de hocker ovaal rond en de hocker kwart rond vaak toegepast als verrassende uiteinde van je modulaire bank X6. Wanneer de hockers van X6 worden gebruikt als verbindingselement, heb je zo een modulair ziteiland gemaakt. Met een ziteiland als middelpunt van je woonkamer creëer je op een creatieve manier de perfecte plek om te ontspannen, entertainen en te genieten van quality time met vrienden en familie.

een ziteiland in het midden van een woonkamer in beige tinten.  

Een modulaire bank zelf samenstellen met verschillende zitelementen

De X2 modulair is onze grootste en ruimste bank. De diepe zit en hoge rugkussens maakt deze bank erg comfortabel. De mogelijkheden van het samenstellen van je eigen X2 bank zijn eindeloos door de 11 elementen die verkrijgbaar zijn in deze versie. De elementen zijn rondom gestoffeerd en los te koppelen met behulp van een verborgen metalen bevestiging. Hierdoor schuiven de elementen niet uit elkaar, maar is het ook erg makkelijk om andere opstellingen aan te nemen. Om het kiezen makkelijker te maken hebben wij al 8 veelvoorkomende modules samengesteld. Bij een bijzondere opstelling of lastige kamer indeling staan onze stylisten voor je klaar om samen te puzzelen. Dat gaat immers hartstikke goed met 11 verschillende zitelementen!

 Een beige modulaire bank met verschillende zitelementen. Gecombineerd met kussens en vloerkleden in gele en bruine tinten.

Modulair X2 samengesteld met elementen 1, 7, 2 en 5

De X3 modulair komt op zwart metalen poten, ideaal als je houdt van een open ruimte of om een kleinere ruimte optisch groter te maken. De hogere zit en rugleuning geven meer steun als je minder fan bent van het lounge gevoel. Net als bij de X2 komt de X3 in 11 verschillende elementen en 8 voorbedachte modules. Het fijne van losse elementen is dat je steeds meer kan uitbouwen en de stukken kan verplaatsen, zo kan je steeds spelen met de opstelling.

een beige modulaire zitbank met verschillende zitelementen. Met bijpassende kussens en bijzettafels in neutrale tint

Modulair X3 samengesteld met elementen 5, 1, 2x3, 8 en 11 

 De X6 modulair is een loungebank met een lage, diepe zit. Door de 13 verschillende elementen zijn er talloze opties voor grote en kleine kamers. De X6 komt met 3 ronde elementen waarmee je de mooiste ronde vormen kan creëren voor je hoekbank of ziteiland. Ook onze X6 komt met voorbedachte modules, maar het is veel leuker om deze in het echt te bekijken in onze showroom. De X6 staat op wielen, zo kan je naar hartenlust live schuiven en puzzelen.

 Taupe modulaire zitbank met extra groot zitvlak om te loungen.

Modulair 6 samengesteld met elementen 3, 2 en 8 

De prijzen van al onze zitelementen zijn vast, welke kleur je ook kiest, lekker eenvoudig! Zo kom je bij 4x6 sofa nooit voor een verrassing te staan.

Waar plaats je een element, hocker of poef?

Je zitbank is niet de enige plek in huis dat afgemaakt kan worden met een extra element, hocker of poef. Iedere ruimte waar behoefte is aan een extra zit of opstap, is geschikt voor het plaatsen van deze meubelen. Zo geeft een chaise longue - vanuit het Frans vertaald 'lange stoel' - een stijlvolle en praktische touch aan je inloopkast of kantoor. Of wat dacht je van een rechthoekige hocker als alternatief voor die rommelige kledingstoel in je slaapkamer? Onze hockers ovaal rond X6 en hocker kwart rond X6 kunnen mooi in een lege hoek worden geplaatst om loze ruimte op te vullen. Voeg sfeervolle decoratie of een extra bijzettafel toe en je hebt zo een nieuwe zithoek gecreëerd.

Een kleine zithoek in het midden van de woonkamer met verschillende zitelementen in beige

Een nieuwe zithoek gecreëerd met X6 elementen 12, 13 en 11A 

Kleurstalen thuis bekijken

Onze elementen, hockers en poefen zijn beschikbaar in 24 kleuren. In verschillende stoffen en structuren is er dus voor ieder wat wils. Is een bezoek aan de showroom (nog) niet nodig, maar wel benieuwd naar de 24 kleuren die wij te bieden hebben? Op onze website is het mogelijk om tot 5 gratis kleurstalen te bestellen. Wij sturen je de kleurstalen zo snel mogelijk toe, zo kan je in je eigen huis goed bekijken welke kleuren het beste passen bij jouw stijl en interieur. Op deze manier zal je gegarandeerd de juiste keuze maken!

Klik hier om jouw gratis kleurstalen te bestellen.

Bezoek onze showroom

Nu je de ins en outs weet over elementen, hockers en poefen ben je vast benieuwd om deze in het echt te bekijken. Onze stylisten in de showroom staan voor je klaar om met je mee te denken over bijzondere opstellingen en lastige interieurvragen. De elementen van onze modulaire bank X6 zijn allen beschikbaar op wieltjes om live te schuiven tot de perfecte modulaire zitbank is gecreëerd. Onze andere modellen zijn in miniatuur beschikbaar, zo kan je nu met ieder model puzzelen tot de perfecte opstelling. Onze nieuwe poefen zijn nu ook in het echt te bewonderen in de showroom. Tot snel!

Maak hier een afspraak voor in onze showroom.

beige miniaturen van een modulaire bank. Met deze kun je zelf puzzelen in de showroom.